اخبار اليوم

Yeşilay تطلق مسابقة أفلام قصيرة للتوعية بآثار إدمان المخدرات Yeşilay تنظم مسابقة أفلام قصيرة لدعوة الشباب للوعي بمخاطر المخدرات

Yeşilay, uyuşturucu madde bağımlılığının insan ve toplum sağlığına yaptığı olumsuz etkileri ortaya koymak ve gençler arasında uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlediği 8. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’na başvuruların başladığını duyurdu. Yarışma, Türkiye genelindeki üniversitelerde öğrenim gören ve T.C. vatandaşı olan tüm öğrencilere açık olacak. Başvurular, Türkçe veya Türkçe altyazılı en az 30 saniye, en uzun 5 dakikalık filmlerle yapılacak. Yarışmanın jürisinde Yeşilay Yönetim Kurulu Genel Başkan Vekili Yasin Erol ve diğer önemli isimler yer alacak. Yarışma sonucunda ödüle layık görülen eserler, Ekim ayında gerçekleşecek olan törende açıklanacak. Yarışmanın birincisi 75 bin TL, ikincisi 60 bin TL, üçüncüsü 50 bin TL’lik ödül alacak. Başvurular, kisafilm.yesilay.org.tr adresinden yapılabilecek.

Güneydoğu Güncel Gazetesi’nin haberine göre, Yeşilay, gençleri uyuşturucuya karşı farkındalığa çağırmak amacıyla 8. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması düzenlemektedir. Yarışmanın başvuruları başladı ve Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören her T.C. vatandaşı öğrenci katılabilecektir. Yarışmada filmler, uyuşturucu madde bağımlılığının zararlarını anlatmaya yönelik olarak hazırlanacaktır. Yarışmanın jürisinde Yeşilay yöneticileri, üniversite dekanları ve yapımcılar yer alacaktır. Yarışmanın ödül töreni 18 Ekim 2024 tarihinde yapılacak ve birinciye 75 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye ise 50 bin TL ödül verilecektir. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi ve duyurular kisafilm.yesilay.org.tr adresinde yer almaktadır.

ملخص الأخبار

  • Yarışma için son başvuru tarihi 27 Ağustos 2024 olarak belirlenmiştir.
  • Yarışmanın kazananları arasında seçilen filmler, Yeşilay tarafından gençlik kamplarında ve sosyal medyada yayınlanacaktır.
  • Yarışmanın kazanan eserleri, ulusal televizyon kanallarında da yayınlanma şansı elde edecek.

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى