اخبار اليوم

Filistin Futbol Federasyonu FIFA’dan İsrail’e üyelik sonlandırma talep etti.

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ne (FIFA), İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptığı insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail Futbol Federasyonunun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etti. PFA, FIFA’ya ilettiği başvuruda, İsrail’in saldırılarıyla yaşanan insan hakları ihlallerinin yanı sıra İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı adımların atılmadığını belirtti. PFA, söz konusu tahribatın farklı uluslararası kuruluşlar tarafından belgelendiğini de vurguladı.

İsrail Futbol Federasyonu’nun kendi liginde ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı ifade edilen başvuruda, PFA, İsrailli bazı futbol yöneticileri ve kulüplerinin sosyal medya paylaşımlarını da örnek olarak gösterdi. Ayrıca, Beitar Jerusalem kulübünün taraftarlarının diğer Arap futbolculara yönelik hakaretlerde bulunduğunu ve İsrail’in “en ırkçı takımı” olduklarını “gururla” ifade ettiklerini belirtti. Filistin Futbol Federasyonu, İsrail’in FIFA üyeliğinin sonlandırılmasını isteyen çağrısını sosyal medyada paylaştığı bir gönderi ile duyurdu.

Source: Fotospor

ملخص الأخبار

  • İsrail Futbol Federasyonu, PFA’nın talebini reddederek uluslararası hukukun, sporun siyasetten ayrılması gerektiğini belirtti.
  • Beitar Jerusalem kulübü, İsrail Futbol Federasyonu’nun verdiği cezalar nedeniyle ırkçılıkla suçlandı ve kulüp tepki gösterdi.
  • İsrail Futbol Federasyonu, Arap futbolculara karşı hiçbir ırkçılık amacının olmadığını ve söz konusu iddiaların asılsız olduğunu savundu.

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى