اخبار اليوم

رئيس AFAD يحذر من زيادة الكوارث الطبيعية بسبب التغير المناخي

AFAD Başkanı Okay Memiş, İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapanış programında yaptığı konuşmada, birçok iklim modelinin hidrometeorolojik afetlerle karşılaşılacağını öngördüğünü belirtti. Projenin gerçekleştirildiği yer ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndaydı. Memiş, ayrıca iklim değişikliğinin etkilerinin günlük hayatta da ciddi şekilde hissedilmeye başladığını ifade etti. Kaynak olarak İHA haber ajansı tarafından yapılan habere göre, bu konuda yapılan analizler küresel sıcaklık artışının 100 yıl sonuna doğru devam edeceğini gösteriyor. Ayrıca 2023 yılında sıcaklıkların sanayi öncesi seviyelerin bir buçuk derece üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

ملخص الأخبار

  • Memiş, “2100’e Sözüm Var” projesinin başarıyla tamamlandığını ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmayı hedeflediklerini vurguladı.
  • Bilim insanlarının uyarılarıyla iklim değişikliğinin önem kazandığı 1960-1990 yılları arasında afetlerin sayısında yüzde 35 artış yaşandı.
  • 2000’li yıllarda ise olayların yüzde 76’sı iklim ve aşırı hava olayları ile ilişkilendirilirken, bu oran 2010’larda yüzde 83’e çıktı.

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى