اخبار اليوم

Yasaklanan Benzinli Çay Toplama Motorları için Uyarı

Çay toplama motorlarına bu yıl da benzin kullanımı yasaklandı. Çay bitkisinin üzerinde egzoz gazı bırakması ve çay kalitesini düşürmesi gerekçesiyle alınan bu kararı ÇAYKUR (Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü) duyurdu. Doğu Karadeniz bölgesinde Covid-19 salgını nedeniyle işçi bulunamadığı için çay toplama motorlarının yaygınlaştığı belirtiliyor. Bu motorlar şarjlı akülerle çalışanları tercih edilse de bazı üreticiler benzinle çalışanları tercih etmişti. Geçen yıl da benzer bir karar alınarak benzin kullanımı yasaklanmıştı. ÇAYKUR, bu yıl sadece yasağı hatırlatmakla kalmayıp, benzinli motor kullanan üreticilerin üreticiliklerinin askıya alınacağını ve ÇAYKUR tarafından toplanan yaş çayın satın alınmayacağını bildirdi.

Kaynak: İHA

ملخص الأخبار

  • Doğu Karadeniz’de çay toplama sezonu Eylül ortasında başlarken, Covid-19 salgını nedeniyle işçi bulunamaması benzinli motorların yaygınlaşmasına yol açtı.
  • ÇAYKUR tarafından yapılan uyarıda, benzinli motor kullanan üreticilerin çay üreticiliğinin askıya alınacağı ve toplanan yaş çayın satın alınmayacağı bildirildi.
  • ÇAYKUR’un benzin yasağı kapsamında sadece şarjlı akülerle çalışan çay toplama makinelerini kullanılmasını teşvik ettiği ve çay kalitesinin korunmasının önemine vurgu yapıldı.

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى