اخبار اليوم

تجمع لجنة الوسائط الرقمية في البرلمان التركي لمناقشة تأثير وسائط التواصل الاجتماعي على السياسة والتعليم والاقتصاد في تركيا

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Hüseyin Yayman başkanlığında “dijital telif” gündemiyle toplandı. Komisyon, Türkiye’de dijital mecraların siyasal faaliyetler, eğitim, ekonomi, ticaret ve hayat üzerindeki etkilerini ele aldı. Yayman, sosyal medya platformu TikTok’u da konuşarak, hayatın her alanında trolleşme yaşandığına dikkat çekti ve suçların dijital alana da yansıması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin en çok sosyal medya kullanan ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Yayman, dijitale bağımlılığın kontrolsüz bir alana yol açtığını ifade etti.

Yayman, “Ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız. Hiç kimse dokunulmaz değil. Hiç kimse kendini kanunların üstünde göremez” dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman’ın çağrısıyla, sosyal medya platformu X’e Türkiye’ye gelme veya sonuçlarına katlanma seçeneği sunuldu. Yayman, dijital mecraların Türkiye’de de kanunlara uygun şekilde faaliyet göstermesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin yoğun bir şekilde iletişim teknolojisini kullanan bir ülke olduğunu belirten Yayman, dijital mecraların sosyal hayat üzerindeki etkilerini tartışmanın önemli olduğunu söyledi.

Yayman, “Yasaklamalara ve sansüre karşıyız. Fikri, vicdani ve irfani hür nesiller olmalıyız” ifadelerini kullandı.

ملخص الأخبار

  • CHP Lideri Özgür Özel, Twitter’ın kanaat yapıcı ve gerçeği yönlendirici bir etkisi olduğunu belirtti.
  • Yayman, TikTok’un kamu düzenini bozduğunu ve tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.
  • Dijital Mecralar Komisyonu, seçim sonrası ilk toplantısını yaptı.

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى